maandag
mei222017

Friesland - SallandCC 2 21 mei 2017

Afgelopen zondag trok het 2e team naar het noorden om de degens/bats te kruisen met FryslanCC.

Welkom geheten konden we genieten van een bak koffie en ondertussen toekijken bij een soort `warming-up training` van onze tegenstanders in het midden.

Dit gaf captain Steven voldoende reden om na gewonnen toss voor eerst bowlen te kiezen.

Na 10 overs en een stand van 32v7 bleek dat een aardige keuze.

Enkele fraaie vangen van Shahbaz en Steven, die er nog 1 uit de benedenhoek plukte.

Mika (4-12 in 7) en Gijs van Seventer (3-33 in 7) hadden naast losse ballen....22 extras !....voldoende mooie ballen om het de friezen moeilijk te maken op een nogal onbetrouwbare pitch.

Met wat forse klappen wist Fryslan nog een totaal van 74 te bereiken voordat Floris (2-0 in 3 ballen) het wel genoeg vond.

Vervolgens verloren we aan bat snel 2 wickets waarna Shahbaz (38) en Gijs de stand van 5v2 naar 50v3 tilden.

Er sneuvelden nog enkele batsmlieden maar bij een stand van 75v6 waren de eerste competitiepunten veroverd.

Na een korte lunch hebben we daarna nog met mixed teams een (vermakelijke) 9.over.bash gespeeld.

Een oefenmoment op een heerlijke cricketdag die anders wel erg snel voorbij zou zijn gegaan.

vrijdag
mei122017

SCC2 - GelreCC 7 mei

De eerste  competitiewedstrijd van ons 2e team werd een interessante ontmoeting.
Geert was als captain vervanger van de man met de `zwakke knieen` maar wel in gezelschap van zijn zoon Gijs.
Na een ònderhandelingstoss werd er eerst gefield wat beslist niet slecht ging.
Mika (4x) en Deepak (3x) waren de grootste wickettakers terwijl Joost de gevaarlijke Hoare wist uit te krijgen via een fraaie vang van Peter.
Al met al werd Gelre op een totaal van 149 gehouden hetgeen door het (deskundige) publiek aan de kant als een haalbaar totaal werd gezien.

Peter Peperkamp (16) startte met wat mooie slagen, maar ging iets te vroeg uit.
Vervolgens kwam skipper Geert te vroeg in op een stand van 37v4 en eindigde hij met een persoonlijke score van 49NO en kwam SallandCC2 13 runs tekort voor de overwinning.
Wel had hij een geweldig partnership samen met Mika (25 runs) van 67 runs, maar helaas !
Aan Salland.zijde gingen 7 batslieden met 0 of 1 run clean bowled !?

We zullen tijdens de trainingen blijkbaar beslist aandacht moeten besteden aan het feit dat je als batsman 2 taken hebt....je wicket overeind houden en daarnaast proberen runs te scoren..!

Al met al een mooie seizoenopener tegen een prettige tegenstander.
De volgende pot is 28 mei uit tegen Fryslan Boppe.

Steven