zondag
jun182017

Over 't Kopje en diamantairs

Na Den Haag en Haarlem werd deze zaterdag Utrecht aangedaan. Voor twee wedstrijden tegen Bloemendaal en Sparta. Een ‘zware’ dag dus voor onze U11. Nadat de 't Kopje bewoners een half uur extra genomen hadden om te arriveren begonnen wij in de 1e pot met fielden.

De 1e acht overs verliepen netjes. Ryan pakte 1 wicket en Rick zelfs 2. In de 2e acht werd er opgebokst tegen de sterkere slagmannen die de score een beter Bloemendaals aanzien gaven (102 runs en 6 uitjes, eindscore 84).

De Sa-Ka combi kwam aan slag wat moeizaam uit de startblokken. In het middengedeelte liet Rick (12) zien in paar maanden tijd al over een aardig schoten arsenaal te beschikken. En wat te denken van Brian. Brian wie vraagt u zich af? Voor de U11 groep wordt sinds de wintermaanden in stilte en buiten het zicht van de camera’s hard gewerkt aan uitbreiding. Niet zonder resultaat want de trainingsgroep is al gegroeid naar 8, en verdere uitbreiding is te verwachten. Eén van de aanwinsten is Brian. Na de woensdag training kon er niet langer geaarzeld worden. Ook na twee trainingen kun je talent namelijk ‘spotten’. En Brian stelde, onder het oog van zijn ouders, niemand maar dan ook echt helemaal niemand teleur. Hij scoorde 7 runs, ging niet uit, bowlde een 1e over met slechts 1 wide en 1 run tegen. Om maar te zwijgen over zijn veldwerk dat het beste getypeerd kan worden met ‘gedreven’.

Na 16 overs bleek dat wij net een paar wides meer, wat runs minder, en wat vaker uitgegaan waren waardoor we de winst aan onze gasten moesten laten (Sa-Ka: 60 runs).

Het weer begon wat op te klaren en nadat de heerlijke lunch was genuttigd was Sparta aan de beurt. Nou ja Sparta? De shirts van de tegenstander spraken namelijk over een diamantair als sponsor……uit Antwerpen. Waarschijnlijk spelen zij de thuiswedstrijden aan die ander IJssel in NL en hebben ze de naam tijdelijk gekaapt.

De extra budgettaire mogelijkheden bij zo’n kapitaalkrachtige sponsor werden op het veld al heel snel zichtbaar. Om het plat te zeggen: we kregen er flink van langs en dat door leeftijdgenoten (met een Indiaase achtergrond). Waar Sa-Ka 35 wides moesten laten noteren, volstond onze Belgische opponent met slechts 6 (!). Aan slag lieten deze Antwerpse godenzonen de ene naar de andere fraaie schoten zien. Covers drives, sweep shots, hooks, het hield niet op, maar was een lust voor het oog. Viel er dan niets op te merken? Jawel hun runnen was ronduit ‘dramatisch’, en daar profiteerde Sa-Ka van met 5 stuks.

142 runs om te winnen in 16 overs…...soms mag je blijven dromen. Eén oplettende toeschouwer meldde: ze bowlen ‘gemene’ balletjes met effect, kom op zeg zo goed zijn we nog niet! Rick (17, 3x 4) durfde de strijd wel aan. De rest deed meer dan zijn best maar moest zich nu nog gewonnen geven, en dat was helemaal geen schande (eindscore 73).

Winnen is leuk, verliezen hoort erbij, maar opnieuw met veel plezier spelen is het allerbelangrijkste, en dat gebeurde.

dinsdag
apr282015

U16: 2e bij het Flamingo Toernooi

Zondag 26 april speelde U16 de finaleronde van het Flamingotoernooi. Deelnemers waren Salland CC, Rood & Wit, VCC, en Hermes DVS. En ja Salland was er weer…..4 auto’s veel ouders en Lalith die net de dag daarvoor uit Sri Lanka was gekomen. Desmond was de coach en Freddy de niet te verstoren umpire.

Salland mocht starten tegen VCC. Een beduchte tegenstander met een brede jeugdopleiding. Salland ging als eerste batten Een hele strakke inning van Floris(24) Gijs (14) en Jimi (13). Met 2 uitjes kwamen we op een totaal van 52. De tweede inning werd er strak gebowld door Salland. Met 55 runs (inclusief gerommel) op de teller door VCC en maar liefst 5 uitjes (-15),  van Tobias (2 zuivere) Floris 1 en run outs door Mika en Jimi en goed bowlen van Daan gingen we naar de finale. Een geweldige prestatie….

En dan de finale:

Rood en Wit had Hermes DVS (die rond 10.30 uur hun opwachting maakte) volledig afgedroogd. Hermes was niet verder gekomen dan 19 runs…. De mannen Rood en Wit stonden op scherp. Dat hadden ze al in de voorrondes laten zien. In de finale startte Salland met batting. Het ging niet echt lekker. 3 hele snelle uitjes en een run out tekende de wedstrijd. We kregen geen vat op het goede bowlen van Rood en Wit. Tobias kwam met 21 runs als beste batter uit de verf en Mika met 15 als tweede. 36 runs moesten we verdedigen.
De tweede inning werd er knap en scherp gebowld., Gijs (2 –19) Floris (2-12) Tobias (1-13) Mika (1-5 klasse) Daan (1-9-1) Jimi (1-6 heel mooi). Het enige uitje werd gebowld door …. Ja Daan (klasse).  Een speciale vermelding voor Maarten die als wicketkeeper in beide wedstijden het heel, heel goed heeft gedaan Rood en Wit bleef dus staan en haalde in totaal 62 runs. Een terechte winnaar van het Flamingo Toernooi. Gefeliciteerd!

Wat zagen de ouders en trainers: Een Team, jongens die goed cricket spelen, respect hebben voor de tegenstander, rekening houden met elkaar maar vooral veel plezier hebben in het spel en met elkaar.

Trots en terecht mogen ze zich het komend jaar 2e van Nederland noemen voor het indoor cricket. Helaas was Joost geblesseerd en kon vandaag net meespelen. Maar ook voor hem was er een ( in de voorrondes al ) terecht verdiende medaille.


Dirk-Jan Otto

 

woensdag
apr152015

U12: toernooi bij Quick1888

Zaterdag 11 april speelden de jongens van U12 een aantal wedstrijden bij Quick 1888 in Nijmegen. De aanwezige teams van MOP uit Vught, Quick en Salland U12 werden gemixt zodat er 2 volwaardige teams op het veld stonden. Onder leiding van Sasa Bruning, cricket international U19, werden 3 wedstrijden gespeeld in een steeds wisselende samenstelling. Zo kon Salland U12 eindelijk eens een wedstrijd spelen. En onze jongens speelden goed en deden zeker niet onder voor de jeugd van de andere teams die veel vaker spelen. 

Na de eerste wedstrijd zijn onze jongens benaderd met de vraag of zij belangstelling hebben om mee te doen met het combi U12-team van MOP/Quick1888 voor de zomer competitie.

 

woensdag
apr152015

U16: Flamingotoernooi 2e ronde

Afgelopen zondag (22 maart) was het een prachtige cricketdag. Het zonnetje scheen. Mooi weer voor een  ritje naar A’dam. Er werd helaas nog binnen gespeeld in een enorme sporthal. Om jaloers op te worden!

Ik zal proberen een korte objectieve impressie van de cricketzondag weer te geven. Objectief omdat ik niet door een gekleurde bril van een ouder, naar de verrichtingen van onze aanstormende jeugd kijk. Er waren trouwens wel veel gekleurde brillen in ons supporters-vak. Cricket blijft voor jong en oud een prachtig spektakel. Wij hebben in elk geval in de categorie : “de oudste aanwezige supporter” de prijs in de wacht gesleept.

Drie wedstrijden. In volgorde: R&W, ACC en VRA

R&W was een soort “wake up call”. Voordat iedereen wakker was, zeker een soort ‘reis-vermoeidheid’, stonden er al 99 runs in de boeken. De twee genomen wickets (Floris en Joost) leverden nog een reductie van 6 runs op en zo moesten er 93 runs bij elkaar getimmerd worden om de punten te pakken. Een paar runs teveel.  39/4 was ons totaal. Gijs met 24 was een licht in de duisternis van de vroege zondagmiddag.

ACC was een metamorfose. Wat de coach gedaan heeft zal altijd geheim blijven, maar ik vermoed dat we in de richting van de toverdrank uit Asterix en Obelix moeten denken. Compleet andere instelling. Scherp, snel, alert en creatief. Voor elk punt werd gestreden. Spektakel, publiek op de banken. Een bijna gelijk opgaande strijd, die op de laatste bal van de wedstrijd in ons voordeel beslist werd. Met ware doodsverachting, werd de laatste bal uit de lucht geplukt en waren de punten in de tas. Er moesten 75 gemaakte runs verdedigd worden. (Floris 25, Gijs 25 en Tobias 14) . Dat lukte, met als hoogtepunt de al genoemde vangbal. ACC voor 71 all out! (Gijs 2 wickets en Floris 1 wicket). Een echte teamprestatie.

VRA moest de beslissing brengen. Halen we de finale of niet? In de pauze tussen de wedstrijden heeft de coach nog even een kleine greep in zijn voorraad tips en tricks gedaan en er stond weer een scherp team in de arena. Eerst batten. Joost en Floris waren erg kort in het veld. Goede bowlerij in het bracht ons even uit het evenwicht. De draad werd echter goed opgepakt (Gijs 27 , Maarten 18  en Tobias 24). Een goede basis van 84 runs die verdedigd moest worden. VRA kwam tot 56 runs. Door goed bowlen gesteund door een goed fieldend team werd het niet echt spannend. Joost 1 wicket en Maarten 1 stumping. 

Op naar de finale! 

De lange thuisreis werd bij de Mac onderbroken om de verloren calorieën weer ruimschoots aan te vullen. De enorme hoeveelheid kortingsbonnen van Joost zullen er wel voor gezorgd hebben, dat het deze avond nog lang rumoerige was bij Mac Donalds.

Patrick

woensdag
apr152015

U16: Flamingotoernooi 1e ronde

Zondag was de eerste ronde van het U16 flamingo toernooi in Haarlem. U16 heeft gespeeld tegen RW, ACC en VRA.  

In de eerste wedstrijd ging RW als eerste batten. Na 8 overs RW was de eindscore 1/57 (met 24 extras van onze bowlers). Keurige batting zonder veel risico (maar 7 ballen van 3 of meer runs). De openingbatters Floris en Tobias hebben laten zien hoe je indoor cricket moet spelen. Naar 8 overs 1/66 (met 12 ballen van 3 of meer runs) Een goede overwinning

In de 2de wedstrijd heeft ACC gewonnen met 3/58 tegen onze 6/36. Bijna iedereen heeft een kans gehad met de bat maar het lukt gewoon niet. Teveeleenvoudige wickets voor de ACC. Het bowlen was beter dan in de eerste wedstrijd. 

In de laatste wedstrijd had VRA geen enkele kans. Met strak en goedgerichte bowling (maar 8 extras) en veel wickets was VRA na 8 overs 7/27. Salland eindigde met 1/84 (Gijs 28 retired, Tobias 25 Retired, Maarten 9 NO en Mika 6 NO). Net als in de eerste wedstrijd is ontzettend snel en slim gelopen tussen de wickets met veel 3's en 5's.