woensdag
mei152019

Dosti 2 - Salland 1 away & home (73 - 76v2)

De uitwedstrijd tegen Dosti 2 is op eigen veld gespeeld. Verslag volgt spoedig/ooit eens. Dit is wat ik u alvast kan vertellen:
Doordat een deel vd Amsterdammers op de A1 vast was komen te staan, oké, waarschijnlijk ook te laat vertrokken, werd de toss een interessant iets. Zouden de 8 Dosti-mannen die vlak voor kwart voor begin vd wedstrijd arriveerden, moeten beginnen met fielden? Dosti won de toss en verkoos eerst te batten. Logisch, denk je dan, maar dat bleek geen kaskraker. Via een rampzalige 17 voor 6 in 13 wist Dosti zich nog op te werken naar 73 v 8 en daarna 73 all out in iets meer dan 20 overs. Aan Salland zijde blonk Hamid Wardak uit. Na 9 overs: 4 voor 2. Ja, u leest het goed. De 10e over bracht enig 'herstel' in deze bizarre cijfers, maar het blijft een bijzondere prestatie !!
Aan Salland-zijde waren Rex en Dalton in controle en na iets van 12 overs was het over en uit.

donderdag
mei092019

Salland 1 - R&W (193 - 221 v 8)

Ein Wochenende ohne Staatsangehörige ... Hamid en Sahir kregen de kans zich waar te maken voor 'die National Mannschaft'. No worries. Marc, Dalton (many happy returns) en Jade vulden de vacatures graag in. Dat betekende dat Iain zich als 12e man mocht melden. Beetje waterdrager met droge humor is meer dan welkom ;-) 

Thuis tegen Rood&Wit. Voor zover mijn krimpende geheugen me niet in de steek laat was dat de vorige 2 seizoenen niet echt een succes. Vroeger ooit eens - toen de Hoofdklasse nog de hoofdklasse was - waren de rollen omgedraaid. Anyway. Dit jaar kijken we onze opponenten met een frisse blik in het vizier en zien we die 2 punten eerder dan de gesuggereerde capaciteiten generzijds. Bring it on !!

Het is 10 uur en de 1e braven ter plekke komen uit Haarlem. Maar dat zegt niets over welk team ze vertegenwoordigen. Afstand Haarlem - Deventer is ondermaats aan wat de gemiddelde Salland speler afreist. Waarom ook niet? Het veld ligt er fantastisch bij. Grote dank aan UD voetbal dat ze door het beperkt aantal bewegingen (lees: ledental) de velden minder verstieren, en aan de gemeente om razendsnel de omschakeling voetbal - cricket door te voeren. Iedere NL cricketer mag zijn vingers aflikken bij een dergelijke accommodatie. Schrikbarend dat steeds meer clubs gedwongen (?) zijn overgegaan naar kunstgrasvelden. Zelfs in de Topklasse. Een regelrechte schande. Schande voor de ambities die NL heeft of denkt te hebben. Waar was ik ...?

Mika neemt het vanaf hier van me over.

Op een heldere toch frisse zaterdag ochtend begon de tweede competitie wedstrijd van Salland tegen de historische Haarlemse ploeg, Rood & Wit. Beide ploegen waren vastberaden hun overwinning van voorgaande week voort te zetten. Salland heeft in het korte verleden nog geen winst behaald tegen de Haarlemse ploeg, dus deze wedstrijd was de uitgekozen gelegenheid om dingen recht te zetten.  

Salland won de toss op eigen gras en besloot eerste te fielden.

De Haarlemmers begonnen agressief aan de batting innings door de seamers direct onder druk te zetten met scherp runnen tussen de wickets en een aantal mooie(maar ook een paar verwerpelijke) schoten door het leg veld. Gezien het totaal was opgelopen naar 40 binnen 6 overs besloot captain Victor de openers te testen met twee spinners. De batslieden hadden aanzienlijk moeite met de spinbowling van Callum Burke(nieuwe lid en linkshandige off-spinner) en Dalton Polius(overseas coach en rechtse off-spinner). Het partnership van inmiddels 50 na 9 overs werd gebroken door Callum (clean bowled). Salland leek de controle weer langzaam terug te krijgen en de runs liepen gestaag op voor Rood & Wit.  In de 15e over moest Callum de bal inleveren voor Gul die gelijk toesloeg door de palen van de overige openings bat te ontgronden; totaal 61 na 15. Nummers 3 en 4 van Rood & Wit vervolgde met een stabiel partnership van 48 die stand hield de tot de 28e over, maar eindigde op het bowlen Victor.

Nieuw lid Jadill Masimba pakte de eerst volgende over op zijn eerste bal voor Salland ooit direct het volgende wicket, LBW. Totaal 109v4 na 30.

Na deze twee snelle wickets volgde een partnership van 76 van nr 5&6 tot in de laatste 10 overs. Het duurde tot de 42e over voordat het vijfde wicket viel op het bowlen van Curtis. Inmiddels was de stand 185v5. In de laatste 8 overs sprokkelde Rood & Wit nog een aantal runs en vielen er nog drie snelle wickets door Curtis, Gul en Mika(run-out). Rood & Wit eindigde op 221v8, een fors maar haalbaar target voor Salland.

Salland opende de batting innings met twee nieuwe leden Jadill en Gary. Het openingspaar werd geconfronteerd met gevaarlijke swingbowling van beide kanten en hadden weinig kans runs te scoren. In korte tijd sloeg Rood & Wit toe en zaten beide openers weer aan de kant met enkele cijfers, Gary bowled in de 5e over en Jadill gevangen in de 8e over. Victor en Rex(overseas coach) waren de nieuwe bats in het midden. De twee gaven een uitstekende tentoonstelling van vaardigheid met het bat en het belang van goed rennen tussen de wickets. Na een patrnership van ruim 20 overs en 119 runs werd Rex gevangen op deep square. Rex eindigde met 55; totaal 134v3 na 30 overs.

Dalton Polius(met nog een lichte jetlag) was de volgende in. Een succesvol partnership tussen Victor en Dalton had de overwinning voor Salland in handbereik kunnen brengen. Helaas verloor Dalton zijn wicket in over 36 met 17 runs naast zijn naam. Totaal 163v4

In over 38 vielen de volgende twee wickets, eerst Callum die na 2 overs in het midden LBW werd gegeven en Curtis die op een ongelukkige wijze “duck” ging door de bal zijn eigen wicket in te slaan. Inmiddels stonden de Sallanders 166v6 met Victor nog steeds in het midden samen met Gul. Samen hadden de twee een kort partnership van 20 runs, maar dit kwam ten einde toen Victor na een lange innings LBW werd gegeven. De skipper eindigde op 80 runs en de stand was 186v7 na 44. Toen was het gauw afgelopen voor Salland, Marc Muis werd gevangen eerste bal(over 44), Gul clean bowled(over 45) en Desmond gevangen(over 46). Salland eindigde all out  voor 193 na 46 overs.

De schitterende dag eindigde met een zure smaak voor de Sallanders, die ook niet met een overmaat bier bleek weg te spoelen. De tweede competitie wedstrijd eindigt met verlies en Rood & Wit blijft ongeslagen tegen Deventer.

zaterdag
mei042019

VVV - Salland 1 (180v7 in 50 - 182v3 in 41.3)

De openingswedstrijd van dit seizoen was uit tegen VVV in Amsterdam-Noord.
Na gewonnen toss verkoos captain Victor om eerst het veld in te gaan. Mika had snel succes via een vang van Gul en van de andere kant bowlde ons nieuwe lid Hamid een strakke bal.

Gul nam de bal over van Mika en Curtis van Hamid. VVV had het erg moeilijk. Een lange periode werd de gevreesde scoringmachine van VVV goed onderdrukt. 54v3 na 25 overs en 75v3 na 32 en een regen intermezzo op 104v4 na 39.
Gezegd moet worden dat het wicket ook geen droomplek voor batslieden was met zijn onregelmatige bounce. Topspeler Dogra van de thuisclub ondervond dat letterlijk aan den lijve vooraleer hij gecleand werd door Sahir, onze andere aanwinst vanuit Duitsland.
Na het missen van enkele fieldingskansen en via aanvallend batten van Akhtar wisten de Amsterdammers toch nog een totaal van 180v7 te realiseren waarbij Gul (3-40) de meeste wickets wist te veroveren, maar wel voor 26 runs in zijn laatste 2 overs werd weggemokerd.
Bowling at the death blijft een kunst ! Curtis was weer zuinig met slechts 23 runs tegen in zijn 10 overs.
Mika 1v6 in 4, Hamid 1v35 in 10, Gul 3v40 in 10, Curtis 0v23 in 10, Sahir 1v38 in 10, Victor 1v9 in 3 en Callum 0v18 in 3.

Op deze pitch leek de 180 een flinke opdracht zeker toen vrij snel het wicket van Callum viel, Sahir wist met de ingekomen Victor de controle te houden. Via erg verstandig batten en geholpen door vrij slordig bowlen werd gestaag naar de overwinning toegewerkt.
Sahir werd ongelukkig LBW gegeven nadat hij waardevolle runs had geproduceerd en toen Rex zich bij Vic voegde bleef de controle aan Deventer zijde. Vooral via veel korte runs afgewisseld met mooie slagen werd het totaal van VVV uiteindelijk makkelijk gepasseerd in de 42e over.
Victor en Hamid zorgden ervoor dat we de kleedkamers weer in konden voor een welverdiende douche !
Sahir 39, Callum 1, Victor 74*, Rex 38, Hamid 7*. Belangrijker nog zijn de partnerships van 75 van Sahir met Victor en 88 van Victor met Rex.

Een mooie seizoenstart onder het toeziende oog van coach Bruce !