vrijdag
mrt242017

Buitenseizoen van start!

Het gras wordt weer groener, begint te groeien en de werkzaamheden voor de Groundstaff zijn begonnen.

Voorzien van een nieuwe compressor kunnen we het nieuwe seizoen weer goed schoonblazen.

Verder moest er gewalst worden:

         

En uiteindelijk mocht de grote wals er weer op!


 

maandag
mrt202017

Op de 2e dag Flamingo 302 runs

Op de 2e dag van het U13-U15 Flamingo toernooi mocht ons U13-U15 combi in de van voorzieningen gespeende en sfeerloze Nieuwe Bancrashal in Amstelveen, de krachten meten met 1 nieuwe en 2 bekende tegenstanders: Olympia was nog een onbekende tegenstander voor ons, Kampong een bekende van de 1e ronde en MOP was vorig seizoen nog partner in de jeugdteams, maar nu een tegenstander.

Wederom was Kampong te sterk voor ons, maar in dit tempo zullen we hun nog wel een keer in de finale tegenkomen.

Olympia was gisteren 2 x een tegenstander: de eerste keer waren ze vermoedelijk nog van slag vanwege het feit dat ze bij de verkeerde hal stonden, de tweede keer werd er uit een geheel ander vaatje getapt - vermoedelijk geholpen door het feit dat de coach regelmatig intervenieerde tijdens het spel.... Desalniettemin wisten we toch 2 overwinningen op Olympia te behalen.

MOP was aangetreden met een interessant gemengd team en we volgen hun verrichtingen dit seizoen dan ook met de nodige belangstelling .....De wedstrijd werd met 30 runs verschil gewonnen ...

Al met al ligt de U13-U15 combinatie redelijk op koers om in de finale van 23 april te eindigen. Op 2 april volgt nog een 3e ronde. Wederom in de Nieuwe Bancrashal .....

De sfeer tussen de verschillende teams was echter goed ....

Afgelopen zondag waren we ook nog even bij de training van Steven in Het Vlier

https://goo.gl/photos/rmzqxkbftn8BHQif8

 En voor een impressiefilmpje van de gehele dag (waar eigenlijk al het materiaal ook in verwerkt zit)

https://goo.gl/photos/edyj99cY7GVjmHS58

zondag
mrt192017

ALV Salland Cricket Club - maart 2015

Woensdag 15 maart jl was de ALV van de de Salland Cricket Club.  Terwijl wij in spanning de uitslagen van de verkiezingen afwachtten passeerden een aantal cricket zaken. E.e.a. in aanwezigheid van de voorzitter van de Koninklijke UD, Minze Beuving, die op een aantal punten aangaande de samenwerking wat toelichting gaf op de visie van de Koninklijke UD - dit alles straks uiteraard terug te vinden in de notulen....

Verder hadden we de verkiezing van de talenten van het jaar: de Wilde Tulpen:

Voor de jeugd was de keuze dit jaar gevallen op Jimi Koning - afgelopen seizoen door een ongelukkige samenloop van onstandigheden geblesseerd geraakt op de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen, maar gaandeweg het cricketseizoen zich meer geworpen heeft op het Scoren en de Groundstaff. Uiteindeljk draaide hij een niet onverdienstelijk cricket seizoen - komend seizoen in de Seniors!

Voor de senioren waren de talenten Saqibullah Usmanzai en Reinder Lubbers. Gefeliciteerd mannen.

Verder was er het afscheid van Freddy als jeugdcommissie lid en Arjan Ahsmann als penningmeester en het aantreden van de nieuwe penningmeester P.P. Derckx.

Zoals gememoreerd: e.e.a zal terug te vinden zijn in de notulen van de volgende vergadering.

Het samenzijn werd afgesloten met de vertrouwde rituelen: instemmend applaus en het openen van de flessen .....

woensdag
mrt082017

Al 358 runs genoteerd

Afgelopen zondag startte het wedstrijdseizoen 2017. En hoe…! In de Kennemer sporthal liet ons combi team U13 – U 15 zien al vroeg in het seizoen op niveau te zijn. Drie overwinningen en één nipte nederlaag tegen Kampong (72 – 79) zorgden voor een voldaan gevoel huiswaarts. Het spelen van echte wedstrijden was weer oké.

Opvallende zaken: het leeftijdsverschil, dat fysiek goed waar te nemen is (half metertje verschil is geen uitzondering), was in het Salland spel niet echt zichtbaar. In alle wedstrijden kwam iedereen met batten en bowlen aan zijn trekken. De geleverde prestaties als bewijs hiervan, kunnen opgevraagd worden.

Hoewel 2x van NL jeugd meiden team en 1x van HCC werd gewonnen, waren de Sallanders van oordeel dat 4x tegen Kampong zeker het overwegen waard was geweest. Van gezonde competitie houden ze dus wel!

Onze tegenstanders vonden ons een leuk, slim, combi team dat indoor prima uit de voeten kan. Dat klopte wel!

Rood en Witter Julius (van Nootwijk) werd voor het sluiten van de deadline nog ingehuurd wat natuurlijk direct tot vragen bij zijn clubgenoten leidde. Maar ja…..Salland scout diep in de Randstad. Ook Julius kreeg geen spijt, ondanks een fietstocht terug naar huis van 30 minuten in de regen. Hij is er op 19/3 graag weer bij, en dat vinden wij ook!

Voor een impressie:  

https://goo.gl/photos/suuzJYk3L3gxZhgu7

zaterdag
mrt042017

Kon. UD B1 krijgt cricket clinic in de zaal

Afgelopen woensdag 1 maart werd de B1 van de Koninklijke UD verrast door een cricketclinic onder leiding van Ruben Weijl en Steven Lubbers, georganiseerd door trainer Cees Vijfhuizen. 

In ongeveer 1,5 uur werden de jongens wat basisbeginselen bijgebracht van het cricketspel en werd er afgesloten met een potje zaalcricket.

Dit alles onder het mom van ‘Iedere UD-er moet minimaal 1 x in zijn/haar voetbalcarrière kennis hebben gemaakt met de oudste veldsport van Nederland wat 142 jaar geleden in Deventer begonnen is onder de naam Utile Dulci’

De lokale cricket scouts hadden al zeker 3-4 andere jongens gezien buiten de 2 bekende UD cricketters Gijs van der Molen en Tobias Machiavello die zo mee zouden kunnen doen met het volwaardige cricket

Het is de bedoeling dat dit in de toekomst regelmatiger wordt uitgevoerd in de zaal en op het veld.

YouTube:            https://youtu.be/qre78theTSg

Foto’s:                 https://goo.gl/photos/2xPnHLLAW7T6pvp87