maandag
mei132019

De Vijf-er gelooft het ook

De Salland CC ‘watchers’ weten het. 2019 Gaat nu al de geschiedenisboeken in als het jaar waarin het grote IJsselvallei offensief van start is gegaan. Een offensief op weg naar zelf-voorzienendheid, en dat op het gebied van jeugdcricket. De achterliggende maanden is ‘gepuzzeld’ en ‘geknutseld’ aan een wervingsprogramma, uniek in opzet en omvang. Vandaag mocht basisschool De Vijf-er (de 2e basisschool uit de Vijfhoek die gecontracteerd is) de aftrap verrichten. Iets meer dan 100 leerlingen (groepen 7 en 8) genoten volop van

Click to read more ...

maandag
mei132019

Moeders

 

Zondag 12 mei stond geprogrammeerd als 1e U13 speelronde. En voor ons direct lekker ver weg in de buurt van Airport Rotterdam, tegen VOC. Wie verzint zoiets, op Moederdag nog wel? Dat moet een ‘hater’ zijn van het vrouwelijke geslacht en dan ook nog van de ergste soort, namelijk de moederlijke variant. 
Een vroeg vertrek dus op deze speciale dag (07.00 uur). Maar wees niet verrast, de eerste die verschijnt is ‘natuurlijk’ een moeder die vrolijk haar zoon komt afleveren, op haar moederdag! 
Menno moest nog even uit bed worden getrommeld, maar adjudant Ryan regelde dit gevalletje snel en effectief.

Click to read more ...

maandag
mei062019

Bevrijdingsdag

Wij weten: 5 mei is Bevrijdingsdag in Nederland. En 5 mei 2019 is de start van het 15e levensjaar van Salland Cricket Club. Hoe mooi is het om zo'n speciale dag op een kort geschoren cricketveld te mogen vieren? Zo'n 15 kinderen wisten er wel raad mee.

Na de 3 maanden winterperiode werd dit de laatste gemeenschappelijke trainingsdag. Want

Click to read more ...

dinsdag
apr302019

Eindelijk naar buiten!

Zondag j.l. was het zover, de eerste buitentraining. Na drie maanden ‘verplicht’ binnen spelen een verademing. Niet dat binnen spelen vervelend is, want hoe verklaar je een wekelijkse hoge opkomst en een alsmaar groeiende jeugdgroep? Voeg daarbij dat we ook de nieuwe indoor hockeyhal hebben uitgetest en goedgekeurd. Mooi op fietsafstand voor een fiks aantal uit de jeugdgroep, en we kunnen concluderen dat we de wintermaanden prima zijn doorgekomen. U13 had zondag een ‘stevige’ start: de harde bal. Op 12 mei staat de 1e wedstrijd, dus wennen geblazen aan de volle bepakking. De 1e ervaringen zijn hoopgevend en het blijft er indrukwekkend uit zien.

maandag
apr292019

Waterpunten bij squares

De gemeente zal binnenkort waterpunten aanleggen bij beide squares !!

Dat geeft ons de lang gekoesterde mogelijkheid de squares op eenvoudige wijze van water te voorzien in elke mate en wanneer het nodig is. Eenvoudig, dus zonder de brandslangen te moeten uitrollen (en oprollen).

Daarmee zal ook een activiteit ontstaan direct na 'de wedstrijd' - als dat aan de orde is -, om een strip na gebruik meteen onder water te zetten zodat het herstel asap kan worden opgepakt en we zo snel als mogelijk weer een mooie grasmat terugkrijgen.

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 57 Next 5 Entries »