zondag
jun252017

Practice pays off

We leven in tijden van veranderingen, tenminste als ‘de maatschappij en haar leiders’ moeten worden geloofd. Maar dat geloven doen we natuurlijk niet altijd of zo maar. En terecht want hard werken aan je eigen cricketspel is van alle tijden en levert ook ‘vandaag-de-dag’ nog altijd mooie resultaten op.

Met Dishant hebben wij de ideale ‘aanjager’ van deze hard werken filosofie. Met veel enthousiasme bestookt hij de trainingsbezoekers elke week, op weg naar een beter niveau. En afgelopen zaterdag was zo’n dag dat het harde werken zich uitbetaalde.

Op weg naar de wedstrijd tegen Olympia liepen we tegen een noviteit aan. Geloof of niet maar het werd de eerste regenwedstrijddag van 2017. Niet leuk maar na zoveel uren zon konden we het hebben.

De toss werd gelaten voor wat het was. Sa-Ka combi begon met fielden. En hoewel de regen gestaag toenam, wist de combi de bal nog redelijk onder controle te houden. In een record tempo werden de 16 overs weggewerkt, en Olympia kwam uit 96 runs. Tom zorgde voor spectaculair veldwerk, naast zijn altijd goede bowlen. Hij claimde een lastige, natte vangbal én twee run outs. Om risico’s te vermijden besloot hij tweemaal voor een direct hit te gaan. Je moet het maar durven en doen!

Aan bat was er een hoofdrol voor Rick en Ryan. Bij beiden was op de training nog weer geschaafd aan specifieke schoten. Op deze wedstrijddag scoorden zij samen de helft van onze geslagen runs (30 en 20) En dat deden ze met de nodige 4-en, én met slimme korte runs.

 

Blije gezichten dus en helemaal toen bleek dat Sa-Ka 124 runs had gescoord. Pannenkoeken en een springkussen na afloop zorgden ervoor dat de blije gezichten nog even aanhielden.

 

zondag
jun182017

Over 't Kopje en diamantairs

Na Den Haag en Haarlem werd deze zaterdag Utrecht aangedaan. Voor twee wedstrijden tegen Bloemendaal en Sparta. Een ‘zware’ dag dus voor onze U11. Nadat de 't Kopje bewoners een half uur extra genomen hadden om te arriveren begonnen wij in de 1e pot met fielden. Klik hier om verder te lezen.....

dinsdag
jun132017

Wij hebben een nieuwe sponsor

Esders Makelaardij

 

Pia Esders en Adelheid Esders,
Gebundelde passie en kennis van de huizenmarkt in Kennemerland, korte lijnen en een zeer persoonlijke aanpak.

 

dinsdag
jun132017

‘Als…….’

Zondag was Rood en Wit onze tegenstander. Geen verkeerde tegenstander en al helemaal niet op een opnieuw zon overgoten dag.  We mochten aantreden op het nieuwe Haarlemse cricketveld. Na een paar jaar hard werken zijn de Haarlemse vrienden definitief verlost van hun ‘voetbal-accommodatie-vijanden’. En met zo’n mooie, nieuwe plek is dat een dubbele zegen.

 

Het speelveld voor deze dag had wat te lijden onder ruimte gebrek als gevolg van een andere wedstrijd en rugbysporters die, zo leek op het eerste oog, een boeiende kennismakingstraining afwerkten. Wie goed aan de offside zou kunnen slaan zou wel eens extra kunnen gaan profiteren van het enigszins misvormde jeugdveld.

De toss werd gewonnen en Sa-Ka ging fielden. Met een paar nieuwe aanwinsten in ons team viel het niet mee met het bowlen. Het 2e deel verliep wel beter, en dat sprak de Haarlemse slagmensen ook aan. Een paar hele mooie offside schoten werden gesignaleerd en dat deed de score razendsnel oplopen. Na 16 overs vermeldde het bord 151 runs.

Ook aan slag had Sa-Ka het in het eerste deel lastig. Maar gaandeweg kwamen we er steeds beter in en wisten ook wij een aantal keren hele mooie offside schoten te demonstreren, waaronder een heuse 6. Ryan demonstreerde zijn bekende spel, met daarbij gevoegd zijn eigen kritische commentaar: ‘Ik kan niet goed de ballen hard wegslaan’. Werk aan de winkel dus voor de coaches, maar zeker niet onoverkomelijk. Rick had pech door (te) snel uit te zijn. We kennen het allemaal: was het een run of toch niet? En ook dat gaat goedkomen.

We strandden op 105 runs. Een duidelijke nederlaag, maar in een leuk gespeelde wedstrijd met puike leiding (HP van Arkel) viel dat best te verteren. Op de weg terug werd gemijmerd: Als Tom deze dag ook gespeeld zou hebben……dan zou het resultaat weleens anders geweest kunnen zijn. Maar gelukkig bestaat ‘als’ niet en gaan a.s. zaterdag er weer vrolijk tegenaan!

dinsdag
jun062017

Drie-weken-wacht-pauze

Na 14 mei werd het even stil voor de U11. Het enthousiasme in het Nederlandse jeugdcricket is namelijk aanstekelijk maar ook beperkt realistisch. Als het aankomt op de brute werkelijkheid van het spelen van wedstrijden dan verdampt het aantal beschikbare jeugdleden en daarmee de wedstrijden in hoog tempo. Kortom: niet meer doen cricketvrienden, het maakt het jeugdcricket nog kwetsbaarder!

De drie weken wachtpauze werd opgeheven met een potje cricket op echt kunstgras (gaat altijd door!), helemaal in Den Haag. Het ‘total artifical concept’ was natuurlijk al een belevenis, maar wat te zeggen van de spelregels voor deze dag. Het hele KNCB reglement ging op de Haagse schop. Zo was er weer paren cricket waarbij ‘uit is uit’ niet meer telde, er werden bijna drie overs meer dan de toegestane 16 voor een inning gebowld, de batsman kon niet bij 30 retired, slaan met meer dan 8 spelers mag best, en puntenaftrek na wicketverlies werd weer ingevoerd. Wat een dolle boel.

En hoe verliep deze nieuwe U11 format dan? Onze Sa-Ka combi had de nodige moeite met de moeizame HBS bowlerij. Wides en no balls te over wat maakte dat er weinig bespeelbare ballen waren. Ryan speelde zijn slimme spel met 9 singles van 16 ballen. Rick liet een magistrale 4 noteren, ‘Text Book Stuff’ zou de grote Bart K. zeggen, en Tom deed zijn best om ook ‘om de drie meter voor hem stilgevallen ballen’ nog huizenhoog de bosjes van PEX in te jopen, het lukte net niet (12 runs). Totaal: 92 runs.

Het Sa-Ka veldwerk was erg leuk om te aanschouwen. Met mooie stops, 2 run outs en 2 vangen tot gevolg. Het bowlen was redelijk tot goed. Het resulteerde in veel bespeelbare ballen. Wel met de opmerking erbij dat een kunstgrasvoetbal veld nog geen (kunst)gras cricketpitch is. Zeker 8 à 10 ballen waren dead-on track maar verdwenen even zo makkelijk aan de bovenzijde over het wicket. Het eerste HBS koppel scoorde er met mooie schoten goed op los. Toen deze twee meiden van het toneel waren verdwenen werd het langzaam minder. De laatste paar overs leverden Sa-Ka wickets op (Tom 2x). En dat maakte dat HBS uiteindelijk op 87 strandde. 

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 53 Next 5 Entries »