dinsdag
mei092017

Indian cricket flavour for RSG Epe

Op dinsdag 9 mei staat het TTO regiotoernooi NO Nederland gepland op Salland.

Voor RSG NO Veluwe de jaarlijkse aanleiding om de Deventer cricket kennis aan te spreken. Door omstandigheden kon dit alleen nog op maandag jl. Maar ja dan heb je wel direct de juiste flow voor de volgende dag te pakken, toch? Als dit ook nog opgespiced wordt door een echte top cricketer uit het cricket maffe land India dan zit het voor morgen goed.

We gaan het beleven en zolang het plezier gemaakt kan gaan worden wordt het vast en zeker een mooie dag. Let the games start…….

zondag
mei072017

Voetbal meiden met enthousiasme en aanleg

Ze moesten drie jaar wachten maar zondag was het zover. De UD meiden voetballers mochten eindelijk eens cricket proberen. Maar niet voordat eerst de belangrijkste geschiedkundige (cricket) aspecten van de eigen vereniging waren doorgenomen. Vanaf vandaag weten ze waar ‘DC’ in de verenigingsnaam voor staat en waar de titel ‘Koninklijke’ vandaan komt. Dat ze het maar weten…..

 

Er werd gegooid, hoge en strakke vangballen vastgehouden, en natuurlijk vele ballen geslagen. Daarna moest in partij vorm beslecht worden wie het nieuw aangeleerde het beste in de praktijk kon brengen. Zoals zo vaak werd het spannend, hoe kan dat toch? Nadat twee teams op 25 punten uit 40 ballen waren gekomen, sloeg het 3e team uiterst slim toe door op de een na laatste bal de winnende run te lopen.

De verwachting is dat er nog vaker gecricket gaat worden. Of de UD meiden het leuk hebben gevonden hoeft daarmee ook niet meer beantwoord te worden, toch?!

Op naar de volgende ronde, want zo’n enthousiaste, leuke jonge meidengroep is altijd welkom.

Korte teaser van Mr. Google himself

Losse foto's en filmpjes zijn hier

De 'lange' impressie staat hier

 

 

dinsdag
apr252017

Gijs naar de U17 DL Trials 

Gijs van der Molen is opgeroepen deze week voor twee U17 Dutch Lions trials bij Sparta (di) en Kampong (vrij). Een mooie challenge voor hem om zich te meten met leeftijdsgenoten. Duimen voor hem dat het weer het toelaat dat er speelminuten gemaakt gaan worden. Succes en ook plezier gewenst Gijs!

donderdag
apr202017

Nederland - Belgie op SallandCC

A.s zondag speelt het Nederlands Cricketteam een wedstrijd tegen Belgie op de velden van het Schootsveld.

De match start om 11.00 uur en gaat over 50 overs.

De selectie voor het KNCB XI tegen België bestaat uit:
Saqib Zulfiqar (ACC, captain), Rahil Ahmed (Dosti United CC, wk), Dirk van Baren (VOC), Roel Verhagen (Excelsior’20), Mahesh Hans (Dosti United CC), Tim Etman (Excelsior’20), Hidde Overdijk (HCC), Asad Zulfiqar (ACC), Shane Snater (R&W), Sikander Zulfiqar (ACC), Rens van Troost (Excelsior’20), Gijs Kroesen (Excelsior’20).
Het team staat onder leiding van de nieuwe bondscoach Ryan Campbell en Roland Lefebvre.

 

 

dinsdag
apr182017

OBS De Wizard aan slag

A.s. vrijdag 21 april worden de jaarlijkse Koningspelen gehouden.

OBS De Wizard, een grote openbare basisschool in de Deventer Vijfhoek, heeft met de hulp van vele Deventer verenigingen een omvangrijk sportprogramma samen kunnen stellen.

 

Ook cricket, dé King of Sports heeft een plek ‘veroverd’. Van 13.00 – 14.30 komen 60 kinderen aan slag. Salland CC zet hoog in met een team met ervaren coaches. 

In 2013 was het een succes, ondanks de stromende regen. Gelukkig is de voorspelling voor vrijdag stukken beter.