dinsdag
okt102017

Blinde cricketvlek in de regio ingekleurd

In Wijhe bij Cappelleborg (middelbare school) wordt jaarlijks 3x cricket aangeboden. Dit wordt gedaan voor de 2e jaars die hebben gekozen voor de sportvariant. Deze variant houdt in dat de leerlingen extra sporturen maken. Niemand zal het verbazen dat 'onze' Joost een dergelijke schoolvariant interessant vindt. Aangekomen in het 2e studiejaar en geconfronteerd met cricket op het sportprogramma was hij er als de pinken bij om de docent te vragen naar zijn cricket 'know-how'. De uitkomst laat zich raden waarop de vraag volgde: 'Zal ik u in contact brengen met mensen bij mijn cricketvereniging?'.

 

Het resultaat is dat Salland CC in oktober de docenten drie keer ondersteunt bij de cricket gymles. 40 leerlingen worden onder handen genomen, inclusief de docenten en stagiaires die wat extra handvaten krijgen voor de nabije toekomst. Afgesproken is dat Salland CC jaarlijks gaat terugkomen. Met dank aan het goede werk van Joost!

 

 

 

zondag
jul232017

Euro Challenge U15 van start

Van aanstaande maandag 24 juli tot en met vrijdag 28 juli wordt de Euro Challenge U15 in Deventer (en Kampong) gespeeld.

 

 

Deelnemers zijn: Nederland, Denemarken, België en Essex Hawks.

Het zijn 50 over wedstrijden die om 11 uur starten.

Het speelschema is:

 

 

maandag
jul172017

NK Tip&Run - primeur

Gingen we het afgelopen seizoen in als combiteam met Kampong, afgelopen zaterdag mochten we het genoegen beleven een eigen team in te kunnen schrijven voor het NK Tip&Run  bij landskampioen Excelsior in Schiedam. Door goed scoutingwerk van Ruben was het mogelijk geworden het team uit te breiden van 2-3 jongens naar 6 - voorwaar een prestatie van formaat in een paar maanden tijd.

De honneurs van de leiding werd zaterdag waargenomen door Dishant en Mika (beide spelers van het 1e). Dishant gebruikte de reis om nog eens goed over de te volgen taktiek na te denken

Eenmaal aangekomen in Schiedam bleek dat we direct aan konden schuiven tegen HBS  - De tip&run spelstijl gaat snel en onze jongens legden 36 runs neer. Tom sloeg er 13 bij elkaar. Onze vrienden van het Haagsche kwamen niet verder dan 27 runs. Een klinkende overwinning met goed bowlen, fielden en batten.

Vervolgens kwamen de tegenstanders van de Amstelveensche Cricket Club langs op 'ons' veld  (want zo mochten we het inmiddels wel noemen). Deze club werd met 56 - 33 runs opgerold met een verdienstelijke 16 runs van Floris en 10 voor Rick. Tegenstanders moesten even wennen aan de linkshandige Rick ....

Uiteraard had onze volgende tegenstander Bloemendaal weer een truukje in gedachten. Ons van tevoren waarschuwende dat ze met 9 man waren en dat er spelers waren die nog maar een paar keer gespeeld hadden werd overeengekomen dat we onze bowling orde zouden aanpassen - Bloemendaal zou beginnen met de sterkste spelers en de laatste 3 zouden 'zwakker' zijn.  De eerste was inderdaad ook de sterkste - met 19 runs sloeg deze knaap een mooi aantal bij elkaar, maar de daaropvolgende spelers waren duidelijk iets minder. Wij waren enigszins opgelucht, maar opeens toverde Bloemendaal echter nog een speelster uit de hoge hoed die heel voortvarend 13 runs bij elkaar sloeg voordat ze uiteindelijk verschalkt werd door bowlen van Brian.... De 52 die Bloemendaal bij elkaar had geslagen was een resprectabel aantal ....

Rick (22) en Tom (16) lieten zich echter niet kennen waarna Floris, Brent, Brian en Ryan de overwinning veilig konden stellen. Voorwaar een mooie revanche op vorige week in Bloemendaal ...

Tijdens de (lange) lunch konden we genieten van het vertoonde top T20 spel van de 'grote' cricketers

Eenmaal weer teruggekomen op het veld moesten er nog wat wedstrijden gespeeld worden voordat de Finales konden beginnen. Als Poulewinnaar moesten de onzen het opnemen tegen de spelers van de Voorburg Cricket Club (VCC). 

Dit team was duidelijk een maatje te groot onze jongens - in no time roffelden ze 51 runs van het bat waarbij de onzen helaas op 30 bleven steken. De vermoeidheid, warmte en de walm van het rubber granulaat van het kunstveld sloeg genadeloos toe ...

De prijsuitreiking leverde een mooie zilveren medaille op.

Verlost van het denken over de te volgen taktiek zag Dishant kans om de jongens op de terugweg volledig af te matten met zijn (discutabele) muziekkeuzen en het verzinnen van balspelletjes en praten over Indiaas eten, kapsels en uitkietelen ...

Via de app kregen we de uitnodiging van Ruben van Zijl om nog even een ijsje te komen happen op de benzinepomp - waar de heren gretig gebruik van maakten uiteraard.

Al met al een bijzonder geslaagde dag met bijzonder goed resultaat

zondag
jul092017

Blij!

De laatste speelronden bracht de U11 naar Bloemendaal. Per e-mail was deze week al toegefluisterd: ‘veel plezier in het altijd mooie Bloemendaal!’. En zo is het...

In de vroege ochtenduren moesten we ons door regenbuien werken. Maar met een mooi panorama dak in de auto konden de vliegtuigen die bezig waren met landen op Schiphol wel ‘verrekte’ dichtbij worden bewonderd. En dat was best vet.

Bij aankomst trok de bewolking op en dat was fijn en bevestigde de juiste keuze voor de korte broek al ’s ochtends rond de klok van 6.30 gemaakt. Nadat we enige andere bezoekers van de Bloemendaalse accommodatie de hand hadden geschud en tot rust hadden kunnen bedaren (hè wat doen jullie van Salland hier, én op dit tijdstip??) trokken wij naar ons speelveld, het oude Bloemendaalse hoofdveld. De oudere lezers onder u kennen het nog wel. De plek waar Ross McL. in de jaren 80 van de vorige eeuw de bal zonder problemen, na op de pitch gebounced te hebben, in één keer tegen de screen deed belanden met dank aan de betonnen ladingsbaan uit deze vervlogen tijden. Ook zo benieuwd wat het scoreboek over een dergelijke bal noteerde?

Hoe zou dat vandaag vergaan? Niet verder vertellen: teleurstellend! Als je tegenstander vraagt om 09.00 te starten, maar zelf pas na half tien het veld in orde begint te maken, dan zijn verdere woorden overbodig. Om maar te zwijgen over het debat over spelregels waarbij het blijkbaar lastig is om de vastgestelde KNCB-reglementen te volgen (toch door de verenigingen zelf gekozen?).
De pitch leek sinds de jaren 80 niet meer ‘onder handen’ genomen te zijn. Het gras stond aan de zijkanten van de pitch een paar kontjes (te) hoog, en dan was er ook nog sprake van een weinig strak getrokken mat. De Bloemendaalse omgeving is mooi, maar zo’n speelveld en start zeker niet.

De toss werd verloren en Sa-Ka begon met batten. De Deventer koppels speelden uitstekend. Brian en Floris (onze meest recente aanwinst) scoorden 19 runs van 30 ballen, zonder uit te gaan. En dat was ronduit knap op een drijfnat veld, met te hoog gras, en bowlerij die nog voor veel verbetering vatbaar is. Ryan en Rick gingen verder waar ze de vorige week waren gebleven. Opnieuw een puik partnership van 29 runs uit 30 ballen. De twee Kampong paren deden de goede voorbeelden volgen, met een mooie totaal score van 125 en maar 3 uitjes (116 runs).

De 2e helft eindigde in chaos. Voor onze Bloemendaalse vrienden, uiteindelijk spelend met 9 spelers was het te lastig om 20 overs evenredig over de slagmannen verdeeld te krijgen. Dus werd Sa-Ka na 18 overs al van het veld gehaald met de constatering dat wij met 6 runs hadden gewonnen. Om 5 minuten later vast te stellen dat Sa-Ka 2 overs meer gebat had. Wij zijn de ‘lulligste’ niet en houden ervan om fair te spelen, dus trokken we voor nog twee laatste overs opnieuw het veld in. Maar ja wie moest Bloemendaal laten slaan? Het was rekenkundig een onmogelijkheid geworden om alle slagmannen nog een extra, evenredig aantal ballen te geven. De uitkomst liet zich raden: de sterkste twee verschenen aan het wicket. Niet zonder protest want zo speel je niet.
Klaar om te starten? Nee, want de boundary afzetting was al half ingenomen, dus hoe moest dat dan weer opgelost worden? De begeleiding en ouders vormden vervolgens de provisorische speelveldgrens. Het was hilarisch om te aanschouwen.

Met een paar fikse hockey schoten scoorde Bloemendaal nog eens 19 runs. En dat was te veel en oprecht jammer voor Sa-Ka die na een prima batbeurt ook erg goed bowlen hadden laten zien. Bent u liefhebber van jeugdcricket dan weet u dat de beter bowlende side er vaak bekaaid afkomt omdat de ballen makkelijker te slaan zijn.

 

Maar niet te lang getreurd, én zeker niet over zoveel gekkigheid. ‘Onze jongens’ hebben in 6 maanden tijd erg veel bijgeleerd en laten dat wekelijks zien. Er wordt gewerkt, gestreden en bovenal plezier gemaakt. Het is een heerlijk groepie geworden met leuke, betrokken ouders en dat maakt elke Sallandse cricketliefhebber blij!

 

dinsdag
jun272017

Samenwerking met Wizard een feit!

Vandaag zijn de eerste lessen begonnen in de 3-jarige samenwerking tussen SallandCC en De Wizard - zo rond de 50 kinderen werden 'onder handen' genomen door o.a. de inmiddels regionaal bekende Dishant van SallandCC.