maandag
mei222017

Trainingstijden 2017

Vanaf deze week ziet het trainingsschema er als volgt uit:

  • Dinsdagavond van 18.30 uur tot donker: Salland CC 2 en 3
  • Woensdagmiddag van 16.00-17.30 uur: Salland CC U11
  • Woensdagavond van 18.30 uur – donker: Salland CC 1
  • Donderdag van 18.30 uur – donker: U15-U17 (Maarten, Mika, Gijs, Mees, Tobias, Jimi, Joost, Floris, Luke en Matthias)
  • Vrijdag van 18.30 uur – donker: Salland CC 1 + spelers op uitnodiging

De trainingen worden verzorgd door Dishant en Zhivago in overleg met Steven

zondag
mei142017

Eindelijk thuis!!

Het zal je maar overkomen, meer dan een jaar wachten op een thuiswedstrijd. Het overkwam Ryan en Tom.

Maar vanaf vandaag is dat voorbij. In de U11 samen met Kampong werd MOP in Deventer naar de graswickets gestuurd. Hoe mooi wil je het hebben als jeugdspeler in Nederland? De eerste twee Moppers hadden de slagen paraat en konden beiden met 30 runs naar de kant. Daarna kwamen de bowlers beter op dreef.

Ryan en Tom bowlde goed, zeg maar …… wat we gewend zijn. En ja ook Rick moest in zijn 1e wedstrijd aan de bak, en hoe?! Hij pakte meteen een wicket, en Tom een hele goede strakke vang. De teller eindigde op 116 v 3.

Aan slag werd Tom onze grote man. Samen met zijn Kampongnese naamgenoot hadden ze een geweldig samenwerking. Tom moest uiteindelijk retired met 30 runs, hoewel hij nog wel even door had willen gaan. Ryan nam het prima over. Met uitkiende schoten en goed runnen liep onze score mooi op.

Aan het einde van onze inning was het lastiger scoren, ook omdat het MOP bowlen wat achter bleef. Rick probeerde het nog wel met zijn Kampong teamgenoten maar waren we strandden op 99 v 6

vrijdag
mei122017

SCC2 - GelreCC 7 mei

De eerste  competitiewedstrijd van ons 2e team werd een interessante ontmoeting.
Geert was als captain vervanger van de man met de `zwakke knieen` maar wel in gezelschap van zijn zoon Gijs.
Na een ònderhandelingstoss werd er eerst gefield wat beslist niet slecht ging.
Mika (4x) en Deepak (3x) waren de grootste wickettakers terwijl Joost de gevaarlijke Hoare wist uit te krijgen via een fraaie vang van Peter.
Al met al werd Gelre op een totaal van 149 gehouden hetgeen door het (deskundige) publiek aan de kant als een haalbaar totaal werd gezien.

Peter Peperkamp (16) startte met wat mooie slagen, maar ging iets te vroeg uit.
Vervolgens kwam skipper Geert te vroeg in op een stand van 37v4 en eindigde hij met een persoonlijke score van 49NO en kwam SallandCC2 13 runs tekort voor de overwinning.
Wel had hij een geweldig partnership samen met Mika (25 runs) van 67 runs, maar helaas !
Aan Salland.zijde gingen 7 batslieden met 0 of 1 run clean bowled !?

We zullen tijdens de trainingen blijkbaar beslist aandacht moeten besteden aan het feit dat je als batsman 2 taken hebt....je wicket overeind houden en daarnaast proberen runs te scoren..!

Al met al een mooie seizoenopener tegen een prettige tegenstander.
De volgende pot is 21 mei uit tegen Fryslan Boppe.

dinsdag
mei092017

Indian cricket flavour for RSG Epe

Op dinsdag 9 mei staat het TTO regiotoernooi NO Nederland gepland op Salland.

Voor RSG NO Veluwe de jaarlijkse aanleiding om de Deventer cricket kennis aan te spreken. Door omstandigheden kon dit alleen nog op maandag jl. Maar ja dan heb je wel direct de juiste flow voor de volgende dag te pakken, toch? Als dit ook nog opgespiced wordt door een echte top cricketer uit het cricket maffe land India dan zit het voor morgen goed.

We gaan het beleven en zolang het plezier gemaakt kan gaan worden wordt het vast en zeker een mooie dag. Let the games start…….

zondag
mei072017

Voetbal meiden met enthousiasme en aanleg

Ze moesten drie jaar wachten maar zondag was het zover. De UD meiden voetballers mochten eindelijk eens cricket proberen. Maar niet voordat eerst de belangrijkste geschiedkundige (cricket) aspecten van de eigen vereniging waren doorgenomen. Vanaf vandaag weten ze waar ‘DC’ in de verenigingsnaam voor staat en waar de titel ‘Koninklijke’ vandaan komt. Dat ze het maar weten…..

 

Er werd gegooid, hoge en strakke vangballen vastgehouden, en natuurlijk vele ballen geslagen. Daarna moest in partij vorm beslecht worden wie het nieuw aangeleerde het beste in de praktijk kon brengen. Zoals zo vaak werd het spannend, hoe kan dat toch? Nadat twee teams op 25 punten uit 40 ballen waren gekomen, sloeg het 3e team uiterst slim toe door op de een na laatste bal de winnende run te lopen.

De verwachting is dat er nog vaker gecricket gaat worden. Of de UD meiden het leuk hebben gevonden hoeft daarmee ook niet meer beantwoord te worden, toch?!

Op naar de volgende ronde, want zo’n enthousiaste, leuke jonge meidengroep is altijd welkom.

Korte teaser van Mr. Google himself

Losse foto's en filmpjes zijn hier

De 'lange' impressie staat hier