dinsdag
jun132017

Wij hebben een nieuwe sponsor

Esders Makelaardij

 

Pia Esders en Adelheid Esders,
Gebundelde passie en kennis van de huizenmarkt in Kennemerland, korte lijnen en een zeer persoonlijke aanpak.

 

dinsdag
jun132017

‘Als…….’

Zondag was Rood en Wit onze tegenstander. Geen verkeerde tegenstander en al helemaal niet op een opnieuw zon overgoten dag.  We mochten aantreden op het nieuwe Haarlemse cricketveld. Na een paar jaar hard werken zijn de Haarlemse vrienden definitief verlost van hun ‘voetbal-accommodatie-vijanden’. En met zo’n mooie, nieuwe plek is dat een dubbele zegen.

 

Het speelveld voor deze dag had wat te lijden onder ruimte gebrek als gevolg van een andere wedstrijd en rugbysporters die, zo leek op het eerste oog, een boeiende kennismakingstraining afwerkten. Wie goed aan de offside zou kunnen slaan zou wel eens extra kunnen gaan profiteren van het enigszins misvormde jeugdveld.

De toss werd gewonnen en Sa-Ka ging fielden. Met een paar nieuwe aanwinsten in ons team viel het niet mee met het bowlen. Het 2e deel verliep wel beter, en dat sprak de Haarlemse slagmensen ook aan. Een paar hele mooie offside schoten werden gesignaleerd en dat deed de score razendsnel oplopen. Na 16 overs vermeldde het bord 151 runs.

Ook aan slag had Sa-Ka het in het eerste deel lastig. Maar gaandeweg kwamen we er steeds beter in en wisten ook wij een aantal keren hele mooie offside schoten te demonstreren, waaronder een heuse 6. Ryan demonstreerde zijn bekende spel, met daarbij gevoegd zijn eigen kritische commentaar: ‘Ik kan niet goed de ballen hard wegslaan’. Werk aan de winkel dus voor de coaches, maar zeker niet onoverkomelijk. Rick had pech door (te) snel uit te zijn. We kennen het allemaal: was het een run of toch niet? En ook dat gaat goedkomen.

We strandden op 105 runs. Een duidelijke nederlaag, maar in een leuk gespeelde wedstrijd met puike leiding (HP van Arkel) viel dat best te verteren. Op de weg terug werd gemijmerd: Als Tom deze dag ook gespeeld zou hebben……dan zou het resultaat weleens anders geweest kunnen zijn. Maar gelukkig bestaat ‘als’ niet en gaan a.s. zaterdag er weer vrolijk tegenaan!

dinsdag
jun062017

Drie-weken-wacht-pauze

Na 14 mei werd het even stil voor de U11. Het enthousiasme in het Nederlandse jeugdcricket is namelijk aanstekelijk maar ook beperkt realistisch. Als het aankomt op de brute werkelijkheid van het spelen van wedstrijden dan verdampt het aantal beschikbare jeugdleden en daarmee de wedstrijden in hoog tempo. Kortom: niet meer doen cricketvrienden, het maakt het jeugdcricket nog kwetsbaarder!

De drie weken wachtpauze werd opgeheven met een potje cricket op echt kunstgras (gaat altijd door!), helemaal in Den Haag. Het ‘total artifical concept’ was natuurlijk al een belevenis, maar wat te zeggen van de spelregels voor deze dag. Het hele KNCB reglement ging op de Haagse schop. Zo was er weer paren cricket waarbij ‘uit is uit’ niet meer telde, er werden bijna drie overs meer dan de toegestane 16 voor een inning gebowld, de batsman kon niet bij 30 retired, slaan met meer dan 8 spelers mag best, en puntenaftrek na wicketverlies werd weer ingevoerd. Wat een dolle boel.

En hoe verliep deze nieuwe U11 format dan? Onze Sa-Ka combi had de nodige moeite met de moeizame HBS bowlerij. Wides en no balls te over wat maakte dat er weinig bespeelbare ballen waren. Ryan speelde zijn slimme spel met 9 singles van 16 ballen. Rick liet een magistrale 4 noteren, ‘Text Book Stuff’ zou de grote Bart K. zeggen, en Tom deed zijn best om ook ‘om de drie meter voor hem stilgevallen ballen’ nog huizenhoog de bosjes van PEX in te jopen, het lukte net niet (12 runs). Totaal: 92 runs.

Het Sa-Ka veldwerk was erg leuk om te aanschouwen. Met mooie stops, 2 run outs en 2 vangen tot gevolg. Het bowlen was redelijk tot goed. Het resulteerde in veel bespeelbare ballen. Wel met de opmerking erbij dat een kunstgrasvoetbal veld nog geen (kunst)gras cricketpitch is. Zeker 8 à 10 ballen waren dead-on track maar verdwenen even zo makkelijk aan de bovenzijde over het wicket. Het eerste HBS koppel scoorde er met mooie schoten goed op los. Toen deze twee meiden van het toneel waren verdwenen werd het langzaam minder. De laatste paar overs leverden Sa-Ka wickets op (Tom 2x). En dat maakte dat HBS uiteindelijk op 87 strandde. 

donderdag
jun012017

De Wizard kiest voor cricket

Na twee Koningspelen (2013 en 2017) heeft OBS de Wizard dinsdag jl. gekozen om cricket op te nemen in haar gymprogramma. Dit gaat gebeuren voor de groepen 6 en 7 en beslaat in totaal circa 200 leerlingen. De start is in het voorjaar van 2018. Klik hier voor meer info.....

zondag
mei142017

Eindelijk thuis!!

Het zal je maar overkomen, meer dan een jaar wachten op een thuiswedstrijd. Het overkwam Ryan en Tom.

Maar vanaf vandaag is dat voorbij. In de U11 samen met Kampong werd MOP in Deventer naar de graswickets gestuurd. Hoe mooi wil je het hebben als jeugdspeler in Nederland? De eerste twee Moppers hadden de slagen paraat en konden beiden met 30 runs naar de kant. Daarna kwamen de bowlers beter op dreef.

Ryan en Tom bowlde goed, zeg maar …… wat we gewend zijn. En ja ook Rick moest in zijn 1e wedstrijd aan de bak, en hoe?! Hij pakte meteen een wicket, en Tom een hele goede strakke vang. De teller eindigde op 116 v 3.

Aan slag werd Tom onze grote man. Samen met zijn Kampongnese naamgenoot hadden ze een geweldig samenwerking. Tom moest uiteindelijk retired met 30 runs, hoewel hij nog wel even door had willen gaan. Ryan nam het prima over. Met uitkiende schoten en goed runnen liep onze score mooi op.

Aan het einde van onze inning was het lastiger scoren, ook omdat het MOP bowlen wat achter bleef. Rick probeerde het nog wel met zijn Kampong teamgenoten maar waren we strandden op 99 v 6