zondag
jun102018

8-4 en de voordelen

We hadden deze week op weg naar Amsterdam wat hick ups met als gevolg dat we zonder Menno en Tom moesten aantreden. Dat drukte het spelersquotum onder de 6 waardoor er reglementair niet gespeeld kan worden. Onzin natuurlijk, we spelen gewoon wel, omdat spelen altijd nog beter is dan niet spelen, toch? En wie durft ons onverrichte zaken retour Deventer te sturen? Dus lieten we in één auto Deventer achter ons.

Click to read more ...

dinsdag
jun052018

It is all about timing

OBS De Wizard is een graag geziene gast bij Salland CC bij de jaarlijkse Koningsdag spelen. In 2017 is deze interesse 'uitgebouwd' naar een 3-jarenplan. De 2e week is aangebroken dat de eerste groep van bijna 200 leerlingen (7 klassen) drie weken lang aan het spelen zijn. Dit gebeurt tijdens de reguliere gymles, en op de mooie groene velden van Salland CC. En dat op maar zo’n 500 meter van de school.

Wat een uitdaging: 21 cricketgymlessen draaien. Ook in de 2e week is het fantastisch mooi weer, en dat moet zo zijn (timing?). Cricket in de buurt en bij een jong publiek beter bekend maken is de 1e uitdaging. Op school wordt enthousiast verteld over de cricket belevenissen, dus we gaan zeker de goede kant op.

dinsdag
jun052018

SallandCC 1 - Dosti 2

Eigenlijk begon vrijdag de narigheid al. Een training waarbij iedereen al nat was voordat ze überhaupt het veld hadden betreden. Dit zette door tot de dag van de wedstrijd, zaterdag, waarbij er eerst niet eens gecricket kon worden vanwege de regen die de training van de dag ervoor ook al voor rottigheid had gezorgd. Ondanks dat was het niet alleen maar rot, het feit dat de twee meest geboekte spelers van Nederland op een veld zouden spelen zorgde ook voor veel gelach. En misschien ook stiekem wat concurrentie.

Click to read more ...

zondag
jun032018

Ruim 50 runs in 5 overs

Het was deze week weer hard werken voor de plaatsvervangende competitieleider. Op het programma stonden maar liefst twee wedstrijden, in Deventer. Dat is ook best wel gedurfd. Immers de kaart van Nederland lijkt vanuit westelijk gezichtspunt richting het Oosten, als we het moeten geloven, al vele jaren erg lang. En dan is spelen in het verre Deventer in moderne bewoording ‘een uitdaging’.

Click to read more ...

maandag
mei282018

Aan de Amsterdamse Amstel……

Het is al langer bekend, de jaarlijkse opstart van jeugdcricket in Nederland verloopt stroef, zeg maar ronduit stroef. Van een trendbreuk is in 2018 nog altijd geen sprake, dus blijft er ook hoop voor het nieuwe jaar. Nu moet gezegd worden dat sportnummer één in Nederland, Koning Voetbal, in 2017 het slechtste besluit uit haar bestaan heeft genomen. Dat maakt dat, inclusief het koude, natte vroege voorjaar weer, voor de gemiddelde voetballiefhebber (geloof het of niet maar dat is uw verslaggever) er geen ‘touw meer aan vast te knopen is’. De indruk ontstaat dat er nog ‘eindeloos’ gespeeld moet worden Wat te denken als je de nacompetitie hebt gehaald!

Click to read more ...