« Doe er iets aan (1) | Main | Salland 1 en 2 verliezen stevig »
maandag
jul152019

Salland U13 – VOC (115v5 – 119v4)

De voorbereidingen op deze laatste speelronde voor 2019 waren picobello. Een druk bezochte jeugd-seizoenafsluiting met heerlijke happerij op de vrijdagavond was daar debet aan. Met dank ook aan Salland 1 die in haar T/20 wedstrijd tegen Dosti voor het nodige uitkijk-vermaak vanaf het balkon zorgde. Met als hoogtepunten een fantastische century van Rex én de winst tegen Topklasse opponent Dosti.

Het maakte dat het alweer vroeg ochtend was, en met de inzet van GS-helpers Geert en Theo, wij ook nu weer in staat waren om onze VOC-tegenstanders te verrassen (‘Wat hebben jullie een schitterend speelveld en wat mooi dat ze op gras mogen spelen’).

Op moederdag van dit jaar was VOC onze 1e tegenstander geweest, en ook de enige die we dit jaar dus twee keer zouden gaan treffen. Deze heenwedstrijd werd een klip-en-klare overwinning voor de Rotterdammers (130 – 76) dat met een jong maar vaardig cricketteam goed cricket had laten zien. Hoe zouden de verhoudingen zijn 10 weken later? VOC had in de tussentijd al haar wedstrijden gewonnen, en ook wij konden onderweg twee keer de handen omhoog steken.
Na verloren toss mochten wij eerst batten. Dat was prettig want wij hebben nog weleens de neiging wat (te) rustig op gang te komen, en dan is fielden geen pretje. Het VOC-bowlen was, zoals verwacht werd, meer dan goed verzorgd. Met name ene Saskia stak er op deze dag met kop-en-schouder boven uit, getuigen haar tovercijfers van 2 v 4 in 4 overs. Wij strandden in de opening op 18 v 3 na een overtje of 6. Van progressie ten opzichte van de 1e wedstrijd was dus zeker nog geen sprake. Met Tom en Brian aan slag kwam gelukkig het herstel, en dat was vooral gebaseerd op ‘geduld’. Mooi om te zien, en het leidde ook tot een leuke wedstrijdfase. Na 20 overs en circa 100 v 2 maakten Brian (10) en Tom (23) plaats voor onze andere Deventer kanonnen.  Zoë en Ruben scoorden allebei nog een mooie 4, en Iris en Renzo speelden netjes de 25 overs uit (115 v 5).

In de 2e helft hadden we snel succes. En dat terwijl de kleine openings-VOC-batsman zich onheus geslachtofferd voelde omdat hij toch echt de bal gespeeld had. Iets wat de scheids ook niet ontkende maar pas nadat de bal z’n been al had geraakt. LBW dus want een VAR-momentje was niet nodig om te concluderen dat het een onmogelijkheid zou zijn geweest dat deze bal het wicket gemist zou hebben.
Daarna volgde in rap tempo de nodige bezienswaardigheden. VOC wilde de winst blijkbaar snel binnenspelen, én dus de kampioenschaal optillen, maar bood daarbij de jeugdige Sallanders ook de nodige kansen. Een stuk of 8 tot 10 werden er zeker geteld. Met name Ryan leek daarbij achtervolgd te worden door heuse vangkansen, die, dat mag gezegd worden, aan de stevige kant waren en dus helaas geen resultaat gaven. Het feit dat we kansen creëerden was positief en een blijk van de bowlingontwikkeling in dit seizoen. Tom wist uiteindelijk toch nog toe te slaan (2 v 13 in 2), direct opgevolgd door Brian (1 v 19 in 2). Maar dat was niet voldoende om VOC van de winst en de terechte titel af te houden (119 v 4 na 14 overs). De mooiste 2 overs van deze dag werden door Iris gebowled. In een record-tijd heeft ze een fantastische bowlingactie aangeleerd, en wist zij de nodige ballen langs het bat te werpen, én dat terwijl haar Rotterdamse tegenstanders toch echt wilden slaan (‘uitzwaaiertjes’ voor de kenners onder ons). Die willen ze er bij VOC wel bij hebben, jaja, maar dat gaat niet gebeuren gezien het doorlopende contract tot 2029!

Op 6 januari hebben we 2019 afgetrapt aan Het Vlier. Dat betekent dat we zo’n 6 maanden van ‘non-stop’ jeugdcricket achter ons hebben. Dat is alleen ‘haalbaar’ als je met elkaar erg veel plezier weet te maken, én dat is ons prima gelukt. Zo'n 25 trainingen, vele nieuwe gezichten (spelers en ouders), 9 competitiewedstrijden én verslagen, 1.100 kilometer aan uitwedstrijden, en te veel aan spelers-ontwikkelingen om op te noemen, zijn de ‘harde’ resultaten. Hoogste tijd voor een welverdiende vakantie waarbij het schuine oog toch ook al halsreikend uitkijkt naar wat 2020 mag gaan brengen. Geniet én dank voor de beschikbaar gestelde tekst-ruimte op deze site!

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>