« Salland U13 – HCC (135v7 – 177v6) | Main | Rood&Wit - Salland 1 (178 - 74) »
maandag
jul012019

HBS – Salland U13 (145v4 – 159v4)

Een bijzonder dagje….

Uitwedstrijd 4 bracht ons naar Houd Braaf Stand (HBS) in Den Haag. Altijd leuk daar, dichtbij de kust, én zeker op deze tropische dag met verwachte temperaturen van rond de 30 graden. Want het windje van zee is daar nog echt voelbaar. Het HBS veld lag er even voor 09.00 uur mooi strak bij. Dat voordeel heb je met kunstgras. HBS had tot zaterdag op de ranglijst 2 punten voorsprong op ons. Voorspellers durfden het daarom al op woensdag aan om ons kansen toe te dichten (of was het meer om moed in spreken voor weer een verre uitwedstrijd?). Met deze uitwedstrijd passeerden wij de 1.000 km grens. Een jaarlijkse mijlpaal, zeker, en bijzonder in vergelijk met HBS want die blijven toch maar mooi steken op 280 uit-gereden km’s, de mazzelaars. Oh ja het tekenen van een crease-blok (zie foto), toch niet de 1e keer voor deze club op een all artificial (voetbal)veld (?), behoort duidelijk niet tot de verfijnde motoriek van de ground staff (zouden ze die hebben?). Jammer hoor want dat veroorzaakt maatvoeringsproblemen en daar rij je dan zoveel kilometers voor, of niet Zoë (hit wicket)?

In de laatste uren voor de wedstrijd moest de bekende toverhoed nog noodgedwongen tevoorschijn komen. Het aantal spelers was net aan de verkeerde kant uitgekomen, en dat is wel het laatste wat je wil bij zulk mooi cricket-weer. Noa, de zus van, durfde het wel aan. Bij de Vijf-er had ze in mei al mogen proeven, op de wedstrijddagen behoort ze tot de vaste kern van toeschouwers/speelgenoten, en door-de-weeks is ze het vaste trainingsmaatje van Zoë.

De toss werd verloren en we mochten gaan slaan. Bij een 7-tal is het dan vooral zaak om te blijven staan en de ham-vraag of de seniore jeugdspelers verantwoordelijkheid nemen? Bij de 5e bal was het al raak. Renzo werd toch wel verrast door de eigenaardige hoge bounce van de bal (jaja dat krijg je door het gebruik van artifical voetbalvelden voor cricket-doeleinden). Het bracht Brian bij het wicket. En na enige gewenning aan de pitch en bounce ontvouwde zich een aardig duel tussen de goed bowlende HBS-ers en de netjes battende Salland-ers. Gestaag werd het scoringstempo opgevoerd met name door Rick die alles wat ook maar iets te kort was, met de extra bounce, hardhandig weg hoekte voor de nodige vieren (maar liefst 8 in totaal). Via 66 na 10, stond het 118 na 17 overs. En het einde van Rick zijn slagbeurt omdat hij de 50 runs had bereikt. Een puike prestatie. Brian verliet een paar overs later het veld (33*) zodat ook de Sallandse meidentak aan de slag kon. Zoë oogde opnieuw goed maar had dus de pech van verkeerde afmetingen. Iris rende voor haar leven, maar Ryan had haar renkwaliteiten toch echt net iets te hoog ingeschat. Kan gebeuren. Tijd voor Noa. De nog beschikbare 3 overs hield ze zonder problemen stand, scoorde zelf nog een run, en liet de eindscore samen met Ryan uitkomen op 158 runs.

Bij zo’n mooi totaal word je direct nieuwsgierig of het voldoende zal zijn. En al helemaal als we 4 spelers hebben met in totaal nog geen 15 wedstrijden aan ervaring. Redden we het met bowlen? En we staan maar met 7 spelers in het veld dat super snel en erg warm is?
Al op de 2e bal hadden we succes. Brian ving zo op het oog, en gezien haar bowlen, gevaarlijke vrouwelijke batsman uit. Mooi, dan kunnen we van haar geen last meer hebben. Daarna moesten we wel een slordige 16 overs wachten. Brian zorgde met een run out voor het 2e slachtoffer (92 v 2). Kort daarop gevolgd door een stumping van wicket keeper Renzo op het bowlen van Iris (top). Op deze tussenstand van 115 na 21 overs zou je denken dat we de buit binnen hebben. Toch volgde nog wat angstige momenten…..de wides leken namelijk als rijpe kersen (tijd van het jaar hè) van de boom te vallen. Zelfs in de laatste over had Rick er nog 3 van nodig….. En de kenner weet dan dat deze ballen ook weer over gebowled moeten worden. Uit het veld klonken wat oerkreten om Rick aan te moedigen. Uiteindelijk strandde HBS op 13 runs van ons. Een hard bevochten overwinning waar wij met name qua veldwerk er alles aan hebben gedaan, inclusief slidings en duiken naar ballen, om onze score te verdedigen. Oh ja Noa bowlde ook nog ‘ff’ 4 overs alsof ze het vaker doet. We waren blij voor en met haar!
De bak met kersen, de heerlijk wraps, watermeloen en aardbeien vlogen er doorheen voordat we snel huiswaarts keerden want de wedstrijd van de NL voetbalmeiden mocht natuurlijk niet gemist worden.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>