Ondoorgrondelijk
woensdag, juni 27, 2018 at 6:51PM
Webmaster in jeugd

Een uitwedstrijd is naast de lol van het onderweg zijn, een ideale gelegenheid om van alles en nog wat te bespreken. School, WK voetbal, de aankomende vakantie, een bezoek aan de T/20 wedstrijd van Salland 1 die ook in Amsterdam werd gespeeld, en niet te vergeten de tegenstander van de dag, ze kwamen allemaal voorbij. De Qui Vive jeugdploeg werd aan een grondige analyse onderworpen. Ook de speelbal van de 1e wedstrijd kwam nog eens nadrukkelijk aan bod (aan te duiden als: het midden tussen de zachte, plastic bal en de echte harde cricket wedstrijd bal). Uitkomst was dat de heenreis heel vlotjes verliep, de eventueel wat hardere wedstrijdbal geen issue meer was, en de jongens met zin uit de auto stapten.

Ryan onderwierp de wandelroute richting ACC nog een keer aan een grondige waterinspectie. Je weet tenslotte maar nooit, toch? Maar de voetbalactiviteiten waren nu ook in Amsterdam danig teruggeschroefd, dus deze keer geen voltreffer voor hem.

Met wat support van ACC spelers die zin hadden in een 2e potje, werd besloten tot een 6 – 6 wedstrijd. Wij zagen snel dat de grotere jongens van Qui Vive ontbraken, dus het zelfvertrouwen groeide verder.

De toss werd door Rick verloren en we moesten aan slag. Bram startte met zijn Amsterdamse dag-collega. En dat deden ze netjes op uitstekende bowlerij van erg jonge Qui Vive-ianen (35 runs op het bord en 1x uit). Koppel twee bracht Rick met Ryan naar het wicket. De eerste twee overs verliepen desastreus, andere woorden zijn er niet voor. Zeg nu zelf: in 12 ballen 2 runs scoren en 4x gebowled gaan. Het zorgde voor grote verbazing bij alles wat Salland was. Natuurlijk betekende dit dat er goed werd gebowled. Maar we hadden juist op de laatste training toch geoefend om de ‘goede ballen’ te leren zien en tegenhouden? In de laatste 2 overs volgde er herstel en werden er nog 21 runs aan het totaal toegevoegd. Ons 3e koppel (Brian/Tom) liet zien dat de trainingsarbeid toch goed besteed was geweest. Niet uitgaan en 22 runs maken betekent dat er op bijna elke bal gescoord werd, voornamelijk met goed geplaatste schoten, mooi om te zien.

Met een wat onbestendig gevoel gingen wij fielden. Hadden we genoeg runs gemaakt, of waren we toch te vaak uitgegaan? Die onbestendigheid achtervolgde ons gedurende de hele veldinnings. Niet onbegrijpelijk want waar we normaal gesproken goed (in)gooien, vangen en runs tegenhouden schortte het nu (te vaak) op alle drie de onderdelen. Dat betekende dat, in vaktermen, Qui Vive nog al wat kadootjes aan extra runs kreeg, en soms ook goed weg kwam bij kansen op een run out of vangbal. Aan ons bowlen lag het zeker niet, dat was als altijd goed verzorgd.
Op weg naar zijkant stonden de Deventer gezichten al op onweer. Hardop werd uitgesproken: dit kan nooit voldoende zijn, we ‘moeten’ verloren hebben met zeker 30 – 50 punten verschil, dit was echt slecht. Dat bleek niet bij het juiste eind. Het verliesverschil bleef beperkt tot 1 hele punt (82 – 81). Maar dat deed weer geen goed aan het ‘als ….dan…..’ en ‘ja maar….’.  Rest slechts de ondoorgrondelijkheid van zo’n wedstrijd. Want zo’n wedstrijdverloop/niveau zijn we niet gewend. Hoe kan dit dan? Boeken zijn er over vol geschreven, analyse teams (zoals bij het WK) kunnen er los op gegaan, maar soms heb je van die dagen dat ondanks de goede wil het allemaal net niet wil. Helemaal niet erg, en misschien wel juist daarom is sport zo leuk!
Voor we weer bij de auto waren, was het teleurgestelde gevoel al verdwenen. En was het besluit gevallen om naar Salland 1 te gaan voor wat extra Deventer aanmoedigingen……en dat konden de grote mannen goed gebruiken.

Daarnaast werden de lokale kooien bij Dosti ook even beproefd .... oefening baart kunst!!

 

 

Article originally appeared on salland cricket club (http://www.sallandcc.nl/).
See website for complete article licensing information.