Naar Iers voorbeeld
dinsdag, juni 19, 2018 at 1:05PM
Webmaster

Op zaterdag was op ons prachtige veld in de internationale wedstrijd Ierland – Schotland spectaculair cricket te zien geweest. Een geweldig mooi voorbeeld voor hoe het spel op hoog niveau gespeeld wordt. Of de U11 dit ook begrepen had, is nog de vraag, maar op zondag bleven zij verdacht dicht in de voetsporen van het Ierse slag geweld op de zaterdag.

Maar voor het zover was, moest er eerst gefield worden, want de toss werd verloren. Omdat de Ieren en Schotten op zondag nog keer op herhaling gingen, werden wij ‘verbannen’ naar het 2e, maar zeker niet minder mooie veld. Het scoren van runs ging onze Amsterdamse tegenstander lastig af. Dat lag aan de kwaliteit van bowlen maar ook aan de, in verhouding tot de Amsterdamse spelers, grote mannen uit Deventer.

Om wat ‘wedstrijd’ tot stand te brengen floot de Deventer scheids daarom streng vandaag. Te streng naar oordeel van young-stars. Dus volgde er een vervangingsverzoek, dat (terecht natuurlijk) met het nodige verbale commentaar begeleid werd. ACC eindigde op 70 punten waarvan 15 runs zelf geslagen waren. Iedereen van ons had wickets, Rick en Bram zelfs 3 pp! Daarnaast waren er mooie vangen van Brian en Tom. De laatste moest daarvoor wel een botsing met Rick aanging, maar wist toch knap de handen gesloten te houden.

Op geen enkel moment in de 2e helft kwam het ‘chasen’ van dit totaal in gevaar. Daarvoor zorgden de Amsterdamse werpers zelf wel met 59 punten aan wides/noballs. Des te bijzondere was het dat wij toch nog in staat waren 111 runs te slaan. Bijzonder omdat het op het bovengemiddeld zwakke bowlen heel lastig scoren is. Alle jongens hielpen mee. Tom en Rick scoorden elk maar liefst 5 viertjes waaronder een paar hele mooie.

Na 16 overs was de score 194. Als volgt opgebouwd: 59 punten aan widers en no balls, 24 runs als gevolg van de slachtoffers die we bij ACC hadden gemaakt tijdens het fielden, en de 111 eigen geslagen punten.

 

De wedstrijd mocht dan wat eenzijdig zijn verlopen, maar was er niet minder leuk om. Met een plezierige tegenstander die heel blij in Deventer op het veld stond. Speciale dank aan het talrijk opgekomen publiek, gezellig!

 

 

Article originally appeared on salland cricket club (http://www.sallandcc.nl/).
See website for complete article licensing information.