« Ierland - Schotland (16 en 17 juni) | Main | SallandCC 1 - Dosti 2 »
maandag
jun112018

T20: SallandCC 1 – VVV 1

Zondag 10 Juni speelde Salland haar eerste T20 van het seizoen thuis tegen VVV. Salland won de toss en koos eerst te fielden.

VVV verloor twee vroege wickets in over 1 en 2 op de (twijfelachtige)  bowling van Mika - noot van de redactie: de auteur van het stukje was Mika zelf …. . Het derde wicket viel in de 7e over op het bowlen van, de legendarische leg spinner en invaller, Mo (Warne) Verhoeven. De nummers 3&5 van VVV stonden rustig te batten en waren passief aan het runnen voor T20 standaarden, maar het paar zette wel een totaal van 74 neer voordat het 4e wicket viel in de 15e over. Niet veel langer daarna pakte salland het 5e wicket van VVV die op een wat mager totaal van 85 stond. VVV was klaar om de laatste paar over uit te knallen om zo met een verdedigbaar totaal af te sluiten, echter stak captain Victor hier een stokje voor toen hij 4 wickets pakte in zijn laatste 2 overs. Met VVV 9v111 eindigde de 1e innings op een haalbaar totaal.

Salland startte haar batting innings met Marc en Victor(cap). De innings begon spijtig toen de batslieden Victor(2) en Matthew(3) beide duck gingen in over 1 en 2. Niet veel later ging Marc run-out op wat leek een makkelijke single te zijn. Babar en Curtis zorgde voor een kort periode van rust, maar niet lang daarna ging ook Babar uit door LBW. Curtis, die z’n maatje miste, lepelde kort daarna ook de bal in de handen van de fielder. Met een Gul en Gijs als fris paar in het midden begon het scorebord pas echt te tikken. Het paar scoorde een partnership van 35 door snel en slim runnen voordat Gul bowled ging op een score van 24. De score was 67 toen salland dit zesde wicket verloor. Desmond ontmoette gijs in het midden om de laatste paar overs nog flink te knallen. Het paar had moeite met het vinden van de boundary(sterker nog de inner circle) en de scoredruk was aan het opbouwen(run-rate op ruim 6). Gijs ging bowled op een score van 22 en Mo ging in. Snel daarna ging ook Desmond uit in de laatste over toen de run-ratie op ruim 5 per bal was. De innings kwam tot een einde met Salland op 9v94 en verloor met 17 runs tekort.

De zonnige zondag  in een overwinning voor VVV en een aansporing voor Salland voor nog wat extra batting practice.


 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>